Hoppa till innehåll

Begravningsblommor

Att beställa begravningsblommor med personlig känsla är ett vackert sätt att hedra och visa respekt för den som har gått bort. Blommor har länge varit en symbol för kärlek, medkänsla och minne. Genom att välja blommor som har en speciell betydelse eller var en favorit för den avlidna kan du lägga till en personlig touch till ceremonin.

När du beställer begravningsblommor, kommunicera gärna med floristen och dela med dig av några personliga detaljer om den avlidna personen. Det kan vara deras favoritblommor, färger som har en speciell betydelse, eller andra element som kan införlivas i blomsterarrangemanget.

Att skapa ett minnesvärt och personligt blomsterarrangemang är ett sätt att visa kärlek och stöd till familjen och att hedra minnet av den avlidna på ett vackert sätt.

Ett urval av omtyckta dekorationer

Se fler begravningsblommor och beställ:

Syster Blom erbjuder personlig, flexibel service och lägger stor omsorg vid att skapa unika sorgbuketter, begravningskransar och andra blomsterdekorationer utifrån era önskemål. Binderiet finns i Tyresö, men vi levererar blommor till begravningar i hela Stockholm. Skogskyrkogården ligger till exempel inte mer än några minuter från binderiet.

Mer information om att beställa begravningsblommor

Att skicka blommor till begravning utan att själv närvara är vanligt. Då är det bra att veta att vi gärna sänder er ett digitalt foto så att ni ändå får se blommorna.

Notera att även om begravningsbyrån ni anlitat har ett avtal med en annan florist, går det utmärkt att beställa från Syster Blom. Detta gäller också kist- och urndekorationer.

Storlek och variation av begravningsblommor

Alla begravningsbuketter, begravningskransar och andra dekorationer kan vi variera i storlek. Blomsorter och färg anpassar vi efter era önskemål. De flesta blommorna finns året runt, men kan kraftigt skilja i pris. Det går förstås också bra att ge en budget för hur mycket blommorna till begravningen får kosta. Beskriv era önskemål eller ge oss fria händer.

Hembesök och foto som minne

Förhoppningsvis får vi möjlighet att arrangera alla eller många begravningsblommor till ceremonin. På så sätt kan vi skapa harmoni och en helhet. Vi träffar er då gärna i ert hem eller i binderiet för att prata om hur ni vill ha det.

Om ni så önskar sänder vi er ett digitalt foto av blommorna i efterhand. Ni får det som ett fint minne eller om ni själva inte kunnat närvara vid begravningen.

FAQ – Hur ska jag välja begravningsblommor?

SaveSaveSaveSave

Tänk på blommor den bortgångne tyckte om eller gör det personligt på annat sätt. Inspireras av bilder. Som nära familj eller vän beställer man oftast en större dekoration. Samma gäller för företag eller flera personer som går ihop om en beställning. Om även välgörenhet önskas, passar en mindre dekoration. Är budgeten liten så låt floristen fritt välja blomsorter efter säsong och använd hellre ett kort än ett band. Ring för att få personlig rådgivning av florist.

Hur går jag till väga?

  1. BESTÄLL I BUTIK, PÅ TELEFONEN ELLER MED ETT MEJL
  2. FÅ EN BEKRÄFTELSE INOM 24 TIMMAR
  3. BETALA MED SWISH ELLER TILL BANKGIRO
  4. FÅ LEVERANS DIREKT TILL KYRKA/KAPELL