7 tips – personliga begravningsblommor

Var människa är unik. Visa det med personliga begravningsblommor!

Vid en begravning vill man ofta skapa en så personlig atmosfär som möjligt. Lättast är kanske att välja musik som minner om personen som gått bort och det kan man också göra med blommor. Dessutom vilar man ofta ögonen på just blomsterdekorationerna under ceremonin. Här följer olika idéer till hur man kan tänka för ett personligt avsked med blommor.

personliga begravningsblommor

1 – Återspegla en hobby: För en musikälskare kan blommorna arrangeras med mycket rytm och rörelse och med ett notpapper eller ett instrument i designen. Färg och form är också väldigt lätt att anpassa efter nästan vad som helst. 

2 – För tankarna till en favoritplats som skärgården, Provence eller skogsmarkerna i Norrland med färg- och materialval.

3 – Välj blommor från egen trädgård eller hjälps åt att plocka vilda blommor att arrangera själva eller lämna in till en florist.

4 ‘ Låt ett foto vara del av blomsterdekorationen.

5 – Var med och gör dekorationen! Om du känner att du vill arrangera personliga begravningsblommor själv, men saknar kunskap eller ork, fråga då floristen om hjälp. Du kan arrangera under handledning, sticka in ett par blommor eller bara vara med och titta och tycka.

6 – Skriv ett eget kort eller band till dekorationen. Om du själv vill texta ett band kan du köpa sidenband hos floristen, själv texta det och sedan lämna det till dekorationen. Personliga kort, dikter eller teckningar går förstås också bra att lämna in. För hjälp på traven se förslag till texter

7 – Beställ en dekoration i flera delar för att visa samhörighet med den som gått bort och inom familjen. Maka/make står för den största delen av dekorationen, barnen för en lite mindre del och barnbarnen för en ännu lite mindre. Dekorationerna länkas ihop med exempelvis rankor, grenar eller rep.

Eller kontakta en florist och kom med helt egna idéer!

vingslag begravningsblommor fjäril
Märkt , , , , , , , ,