Hoppa till innehåll

Om Syster Blom

Syster Blom drivs av mig – Kristina Veltkamp och jag är utbildad florist i USA och i Nederländerna. Jag har erfarenhet inom event, bröllop och framför allt sorgbinderi, vilket ligger mig varmt om hjärtat. Inspiration finner jag oftast i naturen och jag låter gärna mina dekorationer få inslag av skog, äng och dikeskant. Jag följer också gärna säsongernas urval. Med ett öga på internationella trender för blommor, växter och design följer jag med i utvecklingen, skapar nytänkande dekorationer i egen stil. Målet är att mina kunder, utöver att bli nöjda, också blir berörda av mina blomsterkreationer.

Syster Blom tar ansvar

Syster Blom är ett litet binderi med ett stort miljötänk. I det dagliga arbetet finns det miljömässiga och sociala ansvarstagandet med på flera sätt:

  • Inköp planeras väl för att undvika svinn.
  • Rester tas till vara och emballage återanvänds.
  • Avfall separeras.
  • Säsongen bestämmer blomval!
  • Syster Blom köper in lokalt eller inom EU, dels för att undvika långa transporter och dels för att EU-regler då efterföljs.
  • Miljömärkta blommor används i största möjliga mån genom att välja leverantörer med rätt miljötänk och att kontrollera märkning av blommor.
  • I många fall kan vi erbjuda miljövänliga alternativ till oasis, t ex en grenkonstruktion, en nedbrytbar behållare, lavabaserad stickmassa, lera eller ingen bas alls!
  • Plasthållare återanvänds.
  • På förfrågan använder vi gärna blommor från lokala trädgårdsodlingar.
  • Leveranser samordnas.
Krans med lång hållbarhet
“Man tager vad man haver”
Syster Blom är en blomsterhandel utan fysisk butik. Kunder är i stället välkomna att ringa eller boka möten för personlig rådgivning.

Vad säger kunderna?

”TACK för ett fantastiskt jobb! Jag fick tårar i ögonen när jag kom in och såg hur vackert du gjort. Jag ÄLSKADE det! Både brudbukett och tärnbukett var magiska. Varmt, varmt tack! Det var perfekt!”
Pia Högberg

“Det var den vackraste begravning jag varit
på tack vare de underbara blomarrangemangen. Vilken konstnär du är och vilken känsla du har uttalade/outtalade önskningar. Stort tack för att du gjorde stunden så fin.”

Annika Scholander

”Vi vill bara tacka dig för så fin service och den helt underbara kransen som placerades framför kistan och som vi kände spred värme och lyste upp.”
Ingrid & Thomas Sallander

”Tack för alla fantastiska blommor!!! De var precis som jag föreställt mig fast ännu bättre!!! Jag har aldrig någonsin känt mig så vacker i hela mitt liv ? ”
Anna Rask

”Många tusen tack för de helt fantastiska blomsterarrangemangen till pappas begravningscermoni igår. Tänk vad fantastiskt du kunde överföra önskemålen till det vackra vi fick se i kyrkan. Vi tyckte alla att det var det finaste vi sett!” 

Ingalena Eklind

”Jag kan verkligen rekommendera Syster Blom. Professionell, lätt att ha kontakt med och pålitlig. Kom med egna förslag när jag framförde mina specifika önskemål och resultatet blev mycket fint. Fick många positiva kommentarer på min vackra brudbukett.”

Sofia Lord

”Efter en bröllopskonsultation fick vi hjälp av Kristina som gjorde helt fantastiska bordsdekorationer, corsage, hårdekoration samt en underbar brudbukett. Vi kan varmt varmt rekommendera Syster Blom.”
Helle Wassenius

”Så fint det blev med blommorna! Det gjorde du bra. Tur vi frågade dig. Det kändes så mycket mamma. Tack!”
Britt-Inger Fredrikson

”Tack så mycket för underbart vackra blommor. Hjärtat var en fröjd att se och bandet var så fint skrivet. Enkla rena bokstäver – så vackert. Jag är säker på att Martha ler i sin himmel.”

Gunnel Winnberg

”Så positiva och tillmötesgående i kontakten! Och en helt fantastiskt vacker slutprodukt – i mitt fall en krans till en begravning.”

Anastasia von Zweigbergk

”Tusen tack för att du gjorde min mammas dag så vacker. Hon älskade blommor och du skapade det mest underbara rosenhjärtat vi kunde ha önskat oss. Det blev en kärlekssymbol till mamma och har en speciell plats i mitt hjärta. Stort tack.”
Patricia Stone Friberg