Hoppa till innehåll

Ta in naturen

ta in naturen med dahlior och kronärtskocka

Sensommar är nog den tid på året jag gillar mest… i alla fall vad det gäller att “ta in naturen”. Det finns så mycket att välja på! Älskar att liksom flytta in efter sommaren och bona om i hemmet, kanske möblera om, köpa nytt eller hitta på något lite projekt inomhus – lite som att förbereda sig för vintern. Och naturen vill jag då ha med i alla rum.

För visst är det väl så att många av oss slappnar av och känner oss allra mest till freds när vi är ute i naturen? Efter en stressig dag på jobbet är det då skönt att komma hem till en ombonad, grönskande miljö. Utöver att inreda med gröna växter, är det den här tiden på året också lätt att plocka med sig ett och annat från trädgård, skog, fält och diken.

Min önskelista att inreda med från naturen

Så här vill jag ha det i vårt hus:

  • På ytterdörren en välkomnande, krans i värmande färger. Nypon är en favorit.
  • På matbordet en sensommarbukett från trädgården (eller blomsterbutiken).
  • På köksbänken ett fat med kronärtskockor (som slår ut i lila efter några dagar) eller auberginer.
  • I sovrummet en stor vas med vass eller några småvaser med olika fröställningar.
  • I vardagsrummet en vas med höga torkade blommor – bomullsgrenar kanske.
  • I badrummet en minivas med en liten blomma i.

Det var min önskelista och jag är på god väg att checka av den 🙂

Funderar också på att ta in naturen i form av en massa växter att pressa och sedan rama in, men det hör nog till ett sånt projekt som inte hinns med mellan lördagsjobb, träning, barnens aktiviteter och allt annat som ska göras under helgerna. Ska först knyta klart min makraméampel jag började med i våras… Det jag säkert vet är att växter och blommor får mig att må bra, både ute och inne, så imorgon blir det igen en promenad med sekatören i bakfickan.

höstkrans med nypon

fröställningar i vaser

att inreda med växter eller gräs i vas