Hoppa till innehåll

Höstbröllop och marknadsföring med små medel

En stylad fotografering av ett höstbröllop

Vad gör man när man har 0 kr i budget och behöver marknadsföra sina produkter? Jo, man drar ihop ett gäng andra entusiastiska småföretagare med en lika tight budget och utbyter tjänster med varandra… och ordnar en fotografering av ett höstbröllop.

höstbröllop under nyponbåge
Höstbröllop under nyponbåge. Fotograf Lisa-Marie Chandler 
höstbröllop med färgstark brudbukett
Färgstark brudbukett. Fotograf Lisa-Marie Chandler 

Olika behov hos alla medverkande

I mitt fall behövde jag bilder av brudbågar och blomsterportaler till min hemsida. Jag vill visa exempel på hur de kan se ut klädda med blommor och grönt. Att ordna en fotografering av ett höstbröllop skulle passa mig (också en bra besparing att som florist plocka det mesta i höstig skog och trädgård).

Fotograf Lisa-Marie Chandler ville gärna ställa upp och fota, men var för egen del mest intresserad av att få fina foton på sina nya gravidklänningar. Dessa skulle visas på hennes hemsida för kunder till gravidfotograferingar (här måste jag bara lägga till att Lisa-Marie är helt oslagbar i den nischen).

Alltså letade Lisa-Marie fram modeller som fick iscensätta ett gravidbröllop (om det nu finns ett ord för det). Filippa och Robin var glada för att få exklusiva gravidfoton och hade inget emot att samtidigt agera brudpar.

Make-up artist Mia från Mia Angeli Bei – My Beautiful Angels ville också vara med. Hon har en bred portfolio, men tackade inte nej till att få proffsiga foton av fler brudsminkningar.

Alla nöjda efter en lång dag

Vi arbetade alla i många, långa timmar. Hann prata och dricka kaffe, prata lite mer och dricka mer kaffe. Det blir liksom en så avslappnad miljö när man arbetar tillsammans med ett kul projekt.

Platsen för fotograferingen av vårt höstbröllop hade vi valt ut i förväg och där, på stranden, hade jag också gjort iordning brudbågarna. Vi fick improvisera lite väl på plats för att få till det som vi ville. Väder och ljus var inte riktigt på vår sida, men till slut fick vi de foton vi behövde. Målet för oss alla småföretagare uppnåddes – med en hel del tid som insats, men med minimala utgifter!

Make-up Mia Angeli Bei – My Beautiful Angels . Fotograf Lisa-Marie Chandler 

Se fler bilder av brudbuketter och andra bröllopsblommor.

Den här typen av projekt ordnar vi emellanåt i vårt nätverk Bröllop & Event.