Hoppa till innehåll

Bröllopsblommor – vad ska man tänka på?

brudbukett i rosa - Foto Lisa-Marie Chandler
Brudbukett i rosa

Hitta inspiration till brudbukett och andra bröllopsblommor är lätt och kul, men hur går man till väga sedan? Hur får man ut det mesta av säsongen och av budgeten? Några bra saker att tänka på i val av bröllopsblommor är:

7 tips om bröllopsblommor

  1. Låt inspiration vara inspiration – Fastna inte i en bild, som kan vara omöjlig att helt efterlikna. Leta fram fler bilder och prata mer om atmosfären ni vill uppnå.
  1. Var öppen för förslag – Chansen är t ex stor att er florist känner till blomsorter ni aldrig ens funderat på eller som kan användas på ett annat sätt.
  1. Var flexibel i färgval – Se på helheten av blomsterkombinationen i stället för att välja färg på var enskild blomma. På så sätt kan floristen också kombinera bäst efter vad som finns tillgängligt.
  1. Var gör blommorna mest intryck? Lägg hellre pengar på en stor dekoration till honnörsbordet, där ni sitter och där alla foton tas än till t ex blommor i baren eller småblommor lite här och där.
  1. Hitta alternativa blommor. Planerar man t ex att ha liljekonvaljer eller syrener när de brukar blomma, kan man ändå aldrig vara 100% säker på att de finns hos grossist eller, om vädret är ovanligt varmt eller kallt för året, i skogen/trädgården.
  1. Vill ni göra en del själv, tänk på hur lång tid det tar. En florist lägger ner timtals arbete på planering, förberedelser och binderier, allt beroende på uppdrag förstås. Räkna med att det tar längre tid om man är oerfaren och att, även om mycket kan förberedas, behöver t ex hårblommor och corsage göras så nära inpå bröllopet som möjligt. Bordsdekorationer kan vara lättare att göra själv om det inte är större arrangemang.
  1. Hur vill ni minnas era blommor? Glöm inte att fotografera brudbuketten! En kul idé är också att pressa några blommor ur buketten som kan sparas tillsammans med foton.

Lycka till med ert blomstrande bröllop!

brudbukett i fönster
Foto Sofia Silva Fotograf

SaveSave

SaveSave

SaveSave