Hoppa till innehåll

Bohemiskt bröllop på slottet

När inte allt går som planerat på en stylad fotografering

Planering för ett bohemiskt bröllop med sommarkänsla

Ett bohemiskt bröllop på slottet med en somrig fotografering i SNÖYRAN – det var ju inte riktigt vad vi planerat!

Med massor av blommor till förfogande, entusiastiska samarbetspartners och våren på god väg hade vi de bästa förutsättningarna för en stylad fotografering. Temat skulle bli bohemisk dukning till sommarbröllop i slottsträdgården. Fotograf Sofia Silva skulle fota, Jaynie på Cake Couture stå för bröllopstårta, jag för blommorna och vi var alla välkomna till Årsta Slott.

Någon vecka i förväg åkte jag till Årsta Slott för att reka. Skulle det möjligtvis finnas lite grönska och t o m kanske blommande träd som fin bakgrund till dukningen? Jag kom snabbt fram till att vi nog skulle få nöja oss med små ljusgröna skiftningar i buskagen till veckan därpå.

vintagebröllop

Vädrets makter är inte med oss

Med några dagar kvar till fotograferingen ser jag till min förskräckelse SNÖ i väderprognosen – inte bara några flingor, utan flera dagar i rad. Och storm! Ja, ja, då fick vi väl ändå flytta in i stället… Och skippa den maffiga blomsterdekorationen jag planerat till ett träd.

Fotografering inne på slottet

Vi valde att fota i slottets matsal, som är ganska avskalad i dekoration utöver sina smäckra, gröna sammetsoffor – en given plats för den yviga brudbuketten.

Bohemisk brudbukett Fotograf Sofia Silva
Fotograf Sofia Silva

I dukningen ville vi framhäva den generösa bordsdekorationen och den bedårande bröllopstårtan från Cake Couture. Därför valde vi enkelt porslin och tillbehör.

Jaynie glömde ta med ett tårtfat och i stället hittade vi en stor, cirkelformad dekoration i järn. Vi vände upp och ner på den och fick ett originellt ställ i autentisk vintage-stil. Efter lite släpande med borden hit och dit och tittande i kameran var Sofia nöjd med symmetrin. Fotograferingen kunde börja.

vintagebröllop

Dukning till bohemiskt bröllop Fotograf Sofia Silva

Bohemiskt bröllop dukning Fotograf Sofia Silva

Tårta till bohemiskt bröllop Fotograf Sofia Silva
Fotograf Sofia Silva

Slutet gott allting gott

Det är så roligt att dra ihop några stycken till en stylad fotografering! Även om resultatet inte blev som vi tänkt oss när vädrets makter inte ville samarbeta, så blev det en fin dukning till ett bohemiskt bröllop. Nu när jag ser resultatet är jag glad att atmosfären ser ut att passa alla årstider. Även på ett riktigt bröllop kan man ju faktiskt inte vara säker på att få strålande solsken ens mitt i sommaren! Men vad gör det när en så glädjefylld dag? THE END 🙂

Årsta Slott
Fotograf Sofia Silva

Medverkadande:

Sofia Silva Photography 

Cake Couture 

Årsta Slott Gastronomi 

Se fler bilder på bröllopsblommor