Hoppa till innehåll

BLOMMOR TILL DOP

blommor till dop
Fotograf Malin Norlén

Dop eller namngivning

Ett dop eller en namngivningsfest blir för många den första stora händelsen att fira i livet. Inte för att man kommer ihåg något efteråt, men för föräldrar och familj firas händelsen med stolthet och glädje. Hur man väljer att genomföra ceremonin beror förstås på saker som religion, kultur och tradition och kanske trender.

Just nu är det många som föredrar ett kyrkligt dop med en bjudning efteråt. Men vilket firande man än väljer, vill man kanske höja atmosfären genom att klä upp sig, bjuda på något gott och dekorera fint. 

blomsterbokstav
Fotograf Malin Norlén

Blommor till dop

Blommor passar bra både under ceremonin och på festen – och det är förstås fint om allt matchar. Till huvudpersonenen passar en liten, liten huvudkrans (hårkrans är inget bra ord när många bebisar inte har så mycket hår ;)). Blommor vid dopfunt och kanske en blomma till mamma eller gudmor, t ex ett blomsterarmband, är också fint. På borden kan man duka med småvaser med blommor i och har man ett tårtbord är det vackert att pynta det med t ex en blomstergirlang och små boxar med blommor. En kul idé är också att hänga upp en blomsterbokstav eller att lägga den på bordet. En eller flera heliumballonger med blomstersnören gör att man får lite höjd i dekorationen.

Platsen bör också få avgöra vilka blommor som passar, liksom säsong och kanske ett färgtema. Dessa aspekter kanske är ganska uppenbara, men vad man också kan tänka på är hur man vill minnas dopet. Placera blommorna så att de kommer med på fotografier – vare sig de tas av fotograf eller av gästerna. Om blommorna går att torka kan man också spara bebisens krans tillsammans med andra småbarnsminnen.

barntårta
barn sweet table
Fotograf Malin Norlén

Samarbeten

I vår stylade fotografering var vi i sensommarträdgården på Kumla Herrgård. Lusthuset fick dekorationer från Bubbles & Luxury. Caroline från We Do Stories stod för koordinering, samt agerade modell tillsammans med make och dotter. Lilla ”Joy” är klädd i näpen dopklänning från Lisa Jansdotter. Bedårande tårta och andra bakverk kommer från Cake Couture och blommor från mig. Och vad vore ett dop utan presenter? Här från Home by Mia. Det hela har förevigats av fotograf Malin Norlén.

dopblommor
Fotograf Malin Norlén