Hoppa till innehåll

Jag måste beställa begravningsblommor – Hjälp, hur gör jag?

Beställa blommor till begravning gör man som tur är inte var dag

”Hej, jag skulle vilja beställa en krans till en begravning.”

”Ja, det går bra. Är något speciellt du tänkt dig?”

”Nja, jag vet inte, vad brukar man beställa?”

”Om det är just en krans ni önskar så finns det både traditionellt gröna kransar med en bukett på ovansidan och kransar som är helt täckta med blommor. I övrigt finns sorgbuketter och olika arrangemang – låga och höga.”

”Oj, vad svårt, jag har aldrig gjort det här förut…”.

Så brukar ett samtal om begravningsblommor med en kund ofta börja. Och tur är det väl att det inte är något man gör ofta i livet! Från den första frågan om en krans kan det egentligen sluta var som helst – en vacker bukett, en hög krans – kanske arrangerad som en liten blomsteräng, ett hjärta eller, förstås, en traditionell krans.

Beställa begravningsblommor Skogsdunge begravningskrans
En klassisk men ändå annorlunda krans med inspiration från skogen.

Jag ser det som min uppgift att förklara de alternativ som finns och att sedan försöka tolka kundens önskemål. Det kan vara lättare att förklara vad man vill förmedla än hur dekorationen ska se ut, t ex ”han gillade mest trädgårdsblommor”. Då tänker jag att det kanske ske se lite vilt, växande ut och innehålla många olika slags blommor, lite gräs och rankor. Eller ”hon älskade skogen”, då väver jag in detaljer som mossa, grenar och kottar.

Traditionellt eller nytänkande?

Ofta vill man hålla sig till det traditionella, men det kan också vara så att man beställer ett traditionellt arrangemang för att man inte vet vilket urval som finns. Därför hänvisar jag gärna till min hemsida. Här lägger jag ut bilder på det mesta jag gör och allra helst slår jag ett slag för det lite mer nytänkande. Det blir ofta mer uttrycksfullt och, i mina ögon, lättare att göra unikt och personligt.

Blommor är kanske det sista man kan ge en person som gått bort. Dessutom visar det de anhöriga att man tänker på dem. Och att blommor tillsammans med musik och platsen man är på får bidra till en fin atmosfär i avskedet, gör att mitt uppdrag är viktigt. Om jag på något sätt kan hjälpa till i sorgen känns det bra. Och därför lägger jag ner stor omsorg både i att försöka förstå vad kunden önskar och i att skapa varje dekoration med känsla och kreativitet.  

Beställa begravningsblommor Hjärta med rosor
Ett hjärta med passionerat röda rosor hör till de traditionella dekorationerna.

Hur ska man beställa begravningsblommor?

Att beställa begravningsblommor hos mig går bra via webbutiken, men allra helst pratar jag personligen med kunderna för att förklara alla möjligheter och för att få bättre förståelse för önskemålen. Bilderna på hemsidan kan ses som inspiration, där alla ändringar är möjliga.

Tack!

För mig är målet att mina kunder, utöver att bli nöjda, också blir berörda av mina blomsterkreationer. Ofta hör de av sig till mig efteråt och rekommenderar mig vidare. Det är det bästa kvittot på att jag lyckats (och också tacksamt då någon marknadsföringsbudget inte finns).

Så, tack till alla kunder, som kanske inte riktigt vet vad de vill ha, som är öppna för mina förslag och som efteråt tar sig tid att ringa eller maila och tacka för fina blommor och god service. Det är mitt jobb att guida er i att beställa begravningsblommor och att se till att ni blir nöjda. Ett härligt jobb!

Beställa begravningsblommor BLOMSTERÄNG begravningskrans
Krans till begravning utöver det vanliga – som en liten blomsteräng.
Bladverk begravningskrans
Krans med bara blad är också vackert.

SaveSave

SaveSave